Waar moet je op letten als je een vakantiewoning wilt huren

Een vakantiewoning huren is een mogelijkheid om een leuke vakantie tegemoet te gaan, een meer dan leuke zelfs. Maar… je moet wel weten waar je voor staat. Een vakantiewoning huren is immers meer dan alleen maar klikken op een interessant huisje op het internet en bevestigen. Daarom hieronder een aantal handige zaken voor op je checklist!

Waar wil je heen en voor hoe lang?

Deze is wel zeer vanzelfsprekend. Iedereen die op reis wilt gaan heeft zijn eigen voorkeuren en smaak. Iedereen heeft dan ook een andere favoriete vakantiebestemming en de plaats van deze bestemming is dus ook alles bepalend voor je vakantiewoonst. Het spreekt voor zich dat je er geen moet huren in het zuiden van Frankrijk als je een bezoekje gaat brengen aan de Spaanse costa’s. Een bungalow in de Ardennen, een appartementje aan de zee, een studio elders: de mogelijkheden voor je vakantiewoning hangen nauw samen met de omgeving waarnaar je op reis wilt.

Bovendien heb je ook een bepaald budget voor ogen, of niet? Afhankelijk van hoe lang je op reis wilt gaan kan je dan wat meer of minder spenderen aan je vakantiewoning. Een goede tip: wijk niet te veel af of zelfs niet van dit budget, zodat je uitgaven kunnen stroken met de kost van je vakantiewoning. Zo kom je achteraf niet voor onaangename prijskaartjes te staan!

Vakantiewoningen versus internet

Het internet staat boordevol websites die je vakantiewoningen aanbieden. Naar gelang je bestemming, je budget en de duur van je reis, kan je zelfs heel gericht gaan zoeken naar de mogelijkheden voor jou en je gezin of vrienden.

De gegevens op het wereldwijde web

Bekijk je een website voor je vakantiewoning, dan zal je sowieso foto’s tegenkomen van de woning die je op dat moment aan het bekijken bent. Ze zien er leuk uit waarschijnlijk, met alles erop en eraan. Maar… hou er rekening mee dat de afbeeldingen zo zijn genomen, dat de vakantiewoning er een tikkeltje beter uitziet dan dit in het echt het geval is. Niet altijd, maar vaak.

Bovendien moet je ook de prijs nauwkeurig bekijken. Vaak wordt er geen totaalprijs vermeld, maar alleen de prijs van de woning zelf. Maar… moet je bijvoorbeeld zelf nog zorgen voor de opkuis achteraf of is dit inbegrepen in de prijs? Moet je een waarborg extra bovenop de prijs betalen of zit deze al vervat in de totaalprijs? Wat zijn de verschillende betalingsmethodes? Informeer je zeker en vast voldoende bij de verhuurder in kwestie vooraleer je daadwerkelijk overgaat tot de huur van een vakantiewoning, zodat je je vakantie perfect kan beginnen! Reis je veel en wil je een deel van je reiskosten kunnen recupereren, dan is het zeker een idee om eens te denken aan een kredietkaart op maat van reizigers zoals de Beobank World Travel MasterCard

Heel veel vakantiewoningen hebben bovendien ook hun eigen website zoals dit appartement in De Panne. Op de eigen website kan de eigenaar dan nog meer en nog breder hun info kwijt over de woning waardoor ook de keuze voor jou eenvoudiger wordt.